Yaşam

Yaşam Haberleri

Elazığ'da 24 saat kar mesaisi

Elazığ'da 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Elazığ Belediyesi ekipleri 24 saat aralıksız çalışarak, kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Elazığ'da yoğun kar yağışı, 269 köy yolunu kapattı

Elazığ'da 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 549 köyden 269'unun yolu ulaşıma kapandı.

Sülüklü Göl buz tuttu, drone ile görüntülendi

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bulunan Sülüklü Göl buz tuttu. Karla gölün bütünleşmesi ise muhteşem bir görüntü oluşturdu.

Göl manzaralı Hazar Baba Dağı'nda kayak keyfi başladı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Hazar Baba Dağı'nda bulunan kayak merkezinde son haftalarda etkili olan kar yağışının ardından sezon açıldı. Hafta sonu kısıtlamasında evlerde sıkılan aileler ve sporcular tesiste karın keyfini çıkardı.

Elazığ'da kar nedeniyle 198 köy yolu kapandı

Elazığ'da dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 549 köyden, 198'inin yolu ulaşıma kapandı.

Elazığ Güne Karla Uyandı

Meteorolojinin uyardığı kar yağışının etkili olduğu Elazığ, beyaza büründü. Kısıtlama ile sessizliğe bürünen kentte ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.

Yolda Kalanlara Jandarma Yetişti

Elazığ'da kar yağışı etkisini artırdı, yolda kalan sürücülerin imdadına jandarma ekipleri yetişti.

Elazığ'da Kış Lastiği Denetimi

Elazığ'da polis ve jandarma ekipleri özellikle şehirler arası yollarda denetimi arttırdı, kış lastiği olmayan araçların geçişine izin verilmedi.

Elazığ'ın ilçelerinde kar etkili oldu, 20 köy yolu kapandı

Elazığ'ın ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle şuana kadar 20 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteorolojiden Elazığ, Bingöl ve Tunceli için yoğun kar yağışı uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de yoğun kar yağışı beklendiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hafız Nazırlı'ya ziyaretini oğlu anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret ettiği Elazığ'ın kanaat önderlerinden 107 yaşındaki Hafız Abdullah Nazırlı ile görüşmesini oğlu Asım Nazırlı anlattı. Oğul Nazırlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a babasının kaleme aldığı kitabı hediye ettiğini, Erdoğan'ın ise özel olarak hazırlanmış, mealli ve ayet ayet açıklamaları olan bir Kur'an-ı Kerim'i hediye ettiğini belirtti.

Meteorolojiden 5 il için yağış uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Bingöl, Adıyaman ve Tunceli'de yağış beklendiğini bildirdi.Yağışların yüksek rakımlı bölgelerde kar ve karla karışık yağmur şeklinde olacağı aktarıldı.

Dağ Keçilerinin Görüldüğü Yerlere Jandarmadan Yem Desteği

Elazığ'da dağ keçilerinin yoğun olarak görüldüğü bölgelerin belirlenmesinin ardından jandarmanın desteğiyle bölge de yem bırakma faaliyeti yapıldı. Dağ keçilerinin kameraya yansıyan görüntüleri ise dikkat çekti.

Elazığ'da Yaban Hayatı İçin Yem Desteği Sürüyor

Elazığ'ın yüksek rakımlı karla kaplı bölgelerinde yaban hayvanları için yem desteğinin sürdürüldüğü, ayrıca kış ortası su kuşu sayımlarının yapıldığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgisiyle dikkat çeken Rabia nine, o anları anlattı

Elazığ'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yöresel şivesi ile kollarını açıp Ömrümden ömrüne koya diyerek sevgi gösterisinde bulunan Rabia nine, yaşadığı o heyecanı ve anları anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için dünyada sadece Elazığ'da çıkan vişne mermerinden 'tespih' yaptı

Dünyada sadece Elazığ'da çıkan ve bir çok ülkede önemli mekanlarda kullanılan vişne mermerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edilmek üzere tespih yapıldı. Tespit ustası Tunahan Tanyıldızı, yaptıkları tespihin bugün kente gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edileceğini söyledi.

Elazığ depreminde enkazdan 17 saat sonra kurtarılan Hatun nine o anları anlattı

Elazığ'da 6.8'lik depremde 5 katlı apartmanın enkazından 17 saat sonra çıkarılırken başörtüsü istemesiyle dikkat çeken 8 çocuk annesi 70 yaşındaki Hatun Yamış, yaşadıklarını anlattı. Hatun nine, Enkaz altında ağladık, kızım bana bende kızıma hakkımı helal ettim' dedi.

Elazığ depreminde torunu ve gelinini kaybetti: 'Halen daha aynı acıyı yaşıyoruz'

Elazığ'da meydana gelen depremde 14 kişini hayatını kaybettiği Dilek Sitesinde 2 yaşındaki torununu ve gelinini kaybeden 62 yaşındaki Abbas Yıldız, '24 Ocak her geldiğinde bize bir acıdır. O acıyı her zaman hissediyoruz' dedi.

Kızının Çığlığı ile Ailece Kurtuldular

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 14 kişinin yaşamını yitirdiği Dilek Sitesinde son olarak cansız bedenine ulaşılan 84 yaşındaki Türkan Kaplan'ın oğlu Faruk Kaplan, o gün yaşananları 'Bir film şeridi gibi geldi geçti. Nasıl kurtulduk bizde şaşırdık diye anlatırken, kızının çığlığı sayesinde korkup dışarı çıktıklarını aktardı.