Yaşam

Yaşam Haberleri

Elazığ'da Jandarmadan Çevre Duyarlılığı

Elazığ'da jandarma ekipleri, çevreye atılan çöpleri toplayarak örnek bir davranış gösterirken, vatandaşlar ile esnaflarda destek verdi.

Meteorolojiden yağmur ve kar uyarısı

Meteoroloji, Elazığ, Malatya ve Adıyaman için yağmur, Tunceli ile Bingöl'ün merkezi için sağanak, yüksek kesimleri için ise yer yer yoğun kar yağışı uyarısı yaptı.

Elazığ'da 14 Metrelik Kuyuya Düşen Gebe İnek, 1 Saatlik Çalışmayla Kurtarıldı

Elazığ'da 14 metrelik su kuyusuna düşen gebe inek, hayvan boğulmadan yetişen itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çabasıyla sağ olarak kurtarıldı.

Kaçak ava karşı foto kapanlar kuruldu, kaçak meterisler yıkıldı

Elazığ'da kaçak avla mücadele kapsamında belirlenen bölgelere foto kapanlar kuruldu, daha önceden yapılan meterisler ile yıkıldı.

Meteorolojiden 5 il için yağış uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman için yağış uyarısı yaptı.

Elazığ'da 19 saatlik kura ile 4 bin 598 depremzede evlerine kavuştu

Elazığ'da 19 saat süren kura çekimiyle 4 bin 598 depremzede evine kavuştu.

Sahiplendiği Kuzu, Hem Evinin Neşesi, Hem de Terapisi Oldu

Elazığ'da kanser tedavisi gören ve psikolojik desteği ihtiyacı olan 2 çocuk annesi Aysel Yar, annesi ölen kuzuyu sahiplenerek evinde bakmaya başladı. Evde kuzusunun altını bağlayan, onu biberonla besleyen Yar'a, kuzu terapi oldu, hayatına da renk geldi.

Elazığ'da yasak kalktı yaşlı ve gençler, bahar havasının tadını çıkardı

Normalleşme süreciyle birlikte orta risk grubunda yer alan Elazığ'da, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar, kısıtlamanın kalkmasıyla parklarda rahat rahat gezerek bahar havasının keyfini çıkardı.

Jandarma yaban keçilerine saman, balıklara drone ile ekmek bıraktı

Elazığ'da jandarma ekipleri tarafından kent genelinde yaban ve sokak hayvanları için saman ile yem bırakıldı. Keban Baraj Gölü'ne ise ekipler drone ile balıklar için ekmek gönderdi.

Normalleşme sürecinin ilk gününde çiftlerin nikah sevinci

Normalleşme süreciyle birlikte orta risk gurubunda yer alan Elazığ'da çiftler soluğu evlendirme dairesinde aldı. Bazı çiftler nikah günü almak için bazıları da yakınlarıyla nikah kıydırmak için geldi.

Meteorolojiden 5 il için yağış uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, 5 il için yağış uyarısı yaptı.

Vurulan kulaklı orman baykuşu bulundu, tedavi altına alındı

Elazığ'da ateşli silahla kanadı ve gözünden vurulduğu için uçamayan kulaklı orman baykuşu, vatandaşlar tarafından bulunarak tedavi altına alındı.

Elazığ'da arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor

Elazığ'ın merkez, Kovancılar ve Karakoçan ilçeleri ile Uluova'da arazi toplulaştırma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kur'an-ı Kerim okumak için 70 yaşında okuma yazma öğreniyor

Elazığ'da 70 yaşındaki Halime Şahin, Kur'an-ı Kerim okumak için mahallede açılan okuma yazma kursuna başladı.

Yavru köpekler annelerine kavuştu

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde annelerinden ayrılarak başka köye bırakılan yavrular, ekiplerin devreye girmesi ile annelerine kavuştu. Anne ve yavrularına sahip çıkan muhtar, 2'sini sahiplendirerek yuva buldu.

Elazığ'da kaçak avda kullanılan meterisler yıkıldı

Elazığ'da kaçak avda kullanılan meterisler ekipler tarafından tespit edilip yıkıldı.

El emeği ürünler, e-ticaretle Amerika'ya kadar satılmaya başladı

Elazığ'da 12 yıl önce eğitim almadan el sanatları bünyesindeki bir çok meslek dalını öğrenen, Elazığ depremi ve sonrasında devam eden pandemi sürecinde 'porselen dekorlama' mesleğini devam ettiren 2 çocuk annesi, krizi fırsata çevirerek porselen ve seramik ürünlerin üzerine işlediği desenlerle e-ticaret yoluyla yurtiçi başta olmak üzere Amerika'ya da satış yapmaya başladı.

Engellerini aştı, hem kendi parasını kazanıyor hem de usta oldu

Elazığ'da çocuklukta öğrenme güçlüğü çeken ve yüzde 50 zihinsel engeli bulunan 27 yaşındaki Erhan Ulam, mesleki eğitim merkezi aracılığıyla stajyer olarak gittiği oto lastikçide usta oldu. 10 yıldır lastikçide çalışarak ekonomik kazanç sağlayan Ulam, kendi ayakları üzerinde durmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yüzlerce kuzunun anneleriyle duygusal buluşması

Elazığ'da baharın habercisi kuzuların anneleri ile buluşması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Yüzlerce kuzunun anneleriyle dakikalar içerisinde buluşması, renkli görüntüler oluşturdu.