Ekonomi

Ekonomi Haberleri

ETSO Başkanı Alan: ''Sığınmacılar olmasa, maalesef birçok sektör durma noktasına gelir'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın katılımıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı. ETSO Başkanı Alan, Sığınmacılar olmasa, maalesef birçok sektör durma noktasına gelir dedi.

Dar gelirlinin dostu esnaf: Burada yemekler 4'te bir fiyatına

Elazığ'da bir işletme herkes kebap yiyebilsin diye yıllardır fiyat artışı yapmıyor. Enflasyona ve fırsatçılara meydan okuyan işletme, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Elazığ'da arıcılara yüzde 70 hibeli devlet desteği

Arıcıları hibe desteklerine yönelik bilgilendiren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörü Yılmaz, 'En az 50 en fazla 500 kovan arasında yatırım yapmak isteyen bal yapma makinası, bal süzme makinası gibi balın işlenmesine ve paketlenmesine yönelik makina ekipmanları talep eden arıcılara yüzde 60 ile yüzde 70 arasında hibe desteği sağlayacağız' dedi.

ETSO Başkanı Alan: ''BYD'yi Elazığ'a yatırıma davet ediyorum'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Çinli otomobil firması BYD ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan Türkiye'de yatırıma yönelik anlaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak BYD firmasını, otomobillerin bazı parçalarını üretmek adına 6. bölge teşvik imkanlarından faydalanması için Elazığ'a davet etti.

Elazığ'da bir ilk: Vişneli badem şekerinin ardından limonlusu yapıldı

Elazığ'da badem şekeri ustası ve işverenin ortaklaşa ürettiği vişneli badem şekeri tüm Türkiye tarafından beğenilirken, bu sefer yeni tat olan limonlu badem şekerinin üretimi başladı. Türkiye'de sadece Elazığ'da yapılan limonlu badem şekeri, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Bu kursu tamamlayanlar iş sahibi olabilecek

Karacabey Atçılık Merkezinde açılacak olan nalbantlık kursunda başarılı olan kursiyerler, Elazığ Hipodromunda iş sahibi olabilecek.

Klima stokları tükendi, vatandaşlar vantilatöre yöneldi

Elazığ'ı etkisi altına alan sıcak hava dalgasının ardından serinlemek isteyen vatandaşlar, soluğu klima ve vantilatör satıcılarında aldı. Aşırı sıcaklardan dolayı kentte bulunan çoğu işletmede klima stokları tükenirken vatandaşlar alternatif olarak vantilatörlere yöneldi.

Babaannesinden esinlendi, Elazığ tarihinin en büyük ipek böcekçiliği çiftliğini kurdu

Elazığ'dan genç girişimci Sırrı Taha Bal, küçükken merdiven altında ipek çekip çile yapan babaannesinden esinlenerek ipek böceği yetiştiriciliği yapmaya karar verdi. Yaklaşık 8 yıllık bir süreç sonunda hayali olan ipek böceği yetiştiriciliği çiftliği kuran Bal, yıllık ortalama 800 kilogram koza elde etmeyi hedefliyor.

Gebze TSO'dan Elazığ TSO'ya kardeş oda teklifi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen geleneksel bayramlaşma törenine katılan Gebze Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Elazığ Ticaret Odası ile kardeş oda olarak projeler yürüteceklerini ifade etti.

Kasapların kıyma mesaisi başladı

Kurban Bayramı'nda etlerini kıyma olarak değerlendirmek isteyen vatandaşlar, kasaplarda yoğunluk oluşturdu.

Emlak Uzmanı Babürhan: 'Kira fiyatları düşmeye başladı'

Elazığ'da Emlak Uzmanı İhsan Babürhan, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından artan kira fiyatlarının TOKİ konutlarının teslim edilmeye başlamasıyla birlikte hızla düştüğünü söyledi.

Elazığ'da kurbanlıklar görücüye çıktı

Elazığ'da Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlıklar görücüye çıktı. Uzun yıllardır süregelen dede mesleğini sürdüren besici Yiğithan Çopur ise kurbanlık alırken dikkat edilmesi gereken püf noktaları anlattı.

Elazığ'da bitki koruma ürünleri bayi toplantısı yapıldı

Elazığ Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bitki koruma ürünleri bayilerine yönelik toplantı gerçekleştirildi.

Günlük 40 ton süt toplanan merkez, bin 200 aileye ekmek kapısı oldu

Elazığ Süt Üreticileri Birliğine bağlı günlük 40 ton süt işleten Süt Toplama Merkezi, bin 200 ailenin ekmek kapısı oldu.

Türkiye'de sadece Elazığ'da üretiliyor: Vişneli badem şekerine ilgi büyük

Elazığ'da badem şekeri ustası ve işverenin ortaklaşa ürettiği vişneli badem şekeri Türkiye'de sadece Elazığ'da yapılırken ürün vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Galericiler Sitesi Başkanı Yıldırım: 'Araç almanın tam zamanı'

Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Ahmet Yıldırım, geçen seneye oranla araç fiyatlarında bir değişiklik olmadığını belirterek, araç alacak vatandaşların araç almaları için tam zamanı olduğunu belirtti.

Elazığ'da 200 gram ekmek 10 lira oldu

Elazığ'da Fırıncılar Odası tarafından 200 gram ekmeğin fiyatı 8 liradan 10 liraya çıkartıldı.

Dünyanın en pahalı baharatını ekti, kilosunu 200 bin liradan satıyor

Elazığlı mühendis Bayram Çalışkan, 4 yıl önce Safranbolu'da keşfettiği safran bitkisiyle başladığı tarımsal faaliyetlerde başarıya ulaştı. Çalışkan'ın, gramı 200 liraya satılan safranı hem yüksek fiyatıyla hem de sağlık faydalarıyla dikkat çekiyor.

Türkiye'nin en büyüğü: Üretilen çantalar 26 ülkeye ihraç ediliyor

Elazığ'daki Organize Sanayi Bölgesi'nde 12 bin metrekare alan üzerine kurulan dünyanın 3'üncü, Türkiye'nin ise en büyük çanta fabrikası, ürettiği çantaları 26 ülkeye ihraç ederek, 700 kişiye istihdam sağlıyor.

Toplam 1171 haber.