Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ belediyesi Şehir Lokantası, açılışa hazır

Elazığ Belediyesi, örnek bir projeyi daha hayata geçirerek Şehir Lokantasını vatandaşın hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Her kesime hitap edecek ve ekonomik olmasının yanında kaliteli yemekleri vatandaşlarla buluşturacak olan Elazığ Belediyesi Şehir Lokantası, açılışa hazır.

Elazığ'da çiftçilere yüzde 75 hibeli tohum desteği

Elazığ'da Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere yüzde 75'i hibeli sertifikalı kırmızı mercimek tohumu dağıtıldı.

Bu mağazada etler yarı fiyatına

Elazığ Belediyesi tarafından hizmete sunulan et mağazasındaki ürünler piyasadaki fiyatların neredeyse yarısına satılıyor. Et ve Süt Kurumunun ürünlerinin satıldığı mağazaya vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: 'Türk Hava Yollarının Türk ekonomisine katkısı 54 milyar dolar''

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Elazığ'da katıldığı programda yaptığı açıklamada, ''Türk ekonomisinin büyüklüğünü 1.1 trilyon dolar aldığımızda Türk Hava Yolları tek başına ekonominin 20'de 1'ini sağlamış. Gelecekte Türk ekonomisine katkımız daha fazla olacak. 10 yıl sonrada geleceğimiz rakam 144 milyar dolar. 2023'ten 2033'e kadar her yıl katkıyı topladığımız da 1.1 trilyon dolar ediyor. 1.1 trilyon dolar da bugün Türkiye'nin ekonomik gücüdür. Türk Hava Yolları ve iştirakleri 10 yılda yaptığı katkıyla bir Türkiye ekonomisini sağlamış olacağız' dedi.

Elazığ tarım fuarına hazırlanıyor

Elazığ Belediyesi ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile 9-13 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı hazırlıkları devam ediyor.

Başkan Alan, 'İlimizin sorun ve taleplerimizi ilettik'

İş Dünyası İstişare Toplantısı'na katılan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, Gerçekleştirdiğimiz toplantıda ilimizin sorun ve taleplerimizi ilettik. Başkan Hisarcıklıoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan'a ilimiz iş dünyasının sorunlarının çözümüne gösterdikleri ilgi ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum' dedi.

Elazığ'dan Gaziantep'e 'fıstıklı' gözdağı

Elazığ'da 32 dönüm alan üzerinde kurulan Antep fıstığı ağaçlarında hasat başlarken, toplanan fıstıklar başta yurtdışı olmak üzere iç pazarda da yoğun ilgi görüyor.

Elazığ'da 'Usta Bilgilendirme ve Ürün Tanıtım' programı gerçekleştirildi

Elazığ'da inşaat sektörü ve bayi temsilcileri, düzenlenen Usta Bilgilendirme ve Ürün Tanıtım programı bilgilendirildi.

Elazığ'da yeni üretim planı ve desteklemeler üreticilere anlatıldı

Elazığ Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından çiftçilere yeni destekleme modeli ile planlı üretim çalışmaları anlatıldı.

Mehmet İkinci: "Bu Kültürü Ve Lezzeti Devam Ettirmek İstiyoruz"

Elazığ'ın Ağın ilçesinde nohudun meşe ateşi eşliğinde yöreye has kumla kavrulmasıyla üretilen coğrafi işaretli Ağın leblebisinin üretimi sürüyor. Yörede nohudun kum ve ateşle dansı olarak adlandırılan işlem, güneşin altında el emeği ile yapılıyor.

Elazığ'da tatilcilerin yeni gözdesi bungalovlar

Elazığ'da doğayla iç içe olan ve Hazar Gölü kenarında bulunan bungalovlar, tatilciler tarafından büyük ilgi görüyor.

Başkan Alan: 'Girişimlerimiz sonucu cirosu 50 milyon olan işletmeler muaf tutuldu'

Son günlerde yatırımcıları tedirgin eden verginin en üst seviyede olduğunu dile getiren Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Ortaya koyduğumuz bu tepkiler sonuç verdi ve yıllık cirosu 50 milyonun altındaki işletmeler bu vergiden muaf tutuldu dedi.

Elazığ kurutmalıkları tezgahlardaki yerini aldı, fiyatlar düştü

Elazığ'da kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan yeni mahsul kurutmalıklar tezgahlardaki yerini aldı.

Elazığ TSO Başkanı Alan: 'Çin ile ticari ilişkilerimizi geliştiriyoruz'

Çin ile ticari ilişkileri geliştirdiklerini dile getiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 'Cumhurbaşkanımızın Çinli ünlü otomobil firmasının ülkemizde elektrikli araç üreteceklerini açıklaması Türkiye'de heyecan ve devrim oluşturdu. Bizler de bunu çok anlamlı ve değerli bir yatırım olarak görüyoruz' dedi.

Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Yıldırım: ''Araç satışları şuan gayet iyi durumda''

Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Ahmet Yıldırım, ikinci el araç piyasasını değerlendirerek araç satışlarının şu anda gayet iyi olduğunu belirtti.

Elazığ'da kayısı işleme, paketleme ve analiz tesisi açıldı

Elazığ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından yaptırılan kayısı işleme, paketleme ve analiz laboratuvarı tesisi düzenlenen törenle açıldı.

Elazığ'da gençlerden lavanta yatırımı: 3 yılda 1,5 ton hasat başarısı

Elazığ'da gençler, 3 yıl önce 40 bin lavanta fidesini toprakla buluşturarak büyük bir başarıya imza attı. 3 yıl içinde yaklaşık 1 buçuk ton lavanta hasadı elde eden gençler, tarımda adım adım büyüme örneği sergiledi.

Başkan Alan: ''İlimiz firmaları ihracat başarılarına imza atıyor''

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, geçtiğimiz yıl başlattığı üye ziyaretlerini sürdürüyor.

Elazığ TSO Başkanı Alan: 'Meslek lisesi, memleket meselesi'

Sanayi ve diğer sektörlerde kalifiye eleman sorununun artarak devam ettiğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, yetkilere bu konuda adım atmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Toplam 1191 haber.