Gündem

Gündem Haberleri

Başkan Seyrek: ''Atıl durumdaki tescilli 2 lojman, halk kütüphanesi yapılabilir''

Elazığ'ın 10 ilçesinden 9'unda halk kütüphanesi olduğunu belirten Bakır Maden Kültür, Turizm, Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Deniz Seyrek, ''Demir yollarına ait olan ve zamanında lojman olarak kullanılan 2 tescilli yapı, halk kütüphanesi olarak değerlendirilebilir' dedi.

112 Acil Çağrı Merkezini arayarak su arızasını sormuşlar

Elazığ 112 Acil Çağrı Merkezine 1 Ocak 2024'ten bu yana gelen yaklaşık 307 bin çağrının yüzde 69'u vakaya dönüşmeyerek gereksiz çağrı olarak kayıtlara geçti. Bazı vatandaşların ise su arızası ve hastane randevusu için arayarak merkezi meşgul ettiği öğrenildi.

Göreve başlayan Elazığ Valisi Hatipoğlu: ''Valilik bir yükselme meselesi değil bir yüklenme meselesidir''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre Tokat Valiliğinden Elazığ Valiliğine atanan Numan Hatipoğlu, kente gelerek göreve başladı.

3 bin dönüme domates eken üretici vatandaşlara seslendi: ''Gelin tarladan 8 liraya alın''

Elazığ'da 3 bin dönüm alana domates eken Erhan Arıkboğan hasada başladı. Pazarda fiyatların 25 ile 30 lira arasında olduğunu dile getiren Arıkboğan, vatandaşlara seslenerek, ''Gelin tarladan 8 liraya alın'' dedi.

Prof. Dr. Açık: “Bu bir karalama kampanyasıdır, hukuka aykırı hiçbir iş yapılmamıştır”

Türkiye’nin önde gelen kadın sanayicilerinden Prof. Dr. Yasemin Açık, Elazığ’da 10 bin kişinin hayatına dokunan çimento fabrikasıyla ilgili olarak son dönemde çıkan haberlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Fabrikanın kuruluş aşamasından günümüze kadar yapılan tüm iş ve işlemlerin yasalara uygun olarak yapıldığını, karalama kampanyasını yürütenler ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığını, tüm bilgi ve belgelerin de ilgili mercilerle paylaşıldığını belirtti.

Elazığ'da Eti Krom işçilerinin eylemi devam ediyor

Elazığ'da Eti Krom Yıldırım AŞ'ye ait maden ocaklarında, çalışma şartlarının düzeltilmesini isteyen işçilerin başlattığı eylem devam ediyor.

Elazığ Barosu'ndan Gazze'ye saldırılara destek veren çifte vatandaşlar hakkında suç duyurusu

Elazığ Barosu, Gazze'de yaşanan insanlık dışı katliamlara doğrudan ya da dolaylı olarak katkısı olan İsrailli yetkililer, çifte vatandaş olarak seferberlik çağrısı üzerine katliamlara asker veya ekonomik olarak destek olan tüzel kişilikler ve temsilcileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yıkım çalışmasında ortaya çıktı, 35 yıldır iki bina tek duvarı kullanmış

Elazığ'da depremde ağır hasar gören binanın yıkımı sırasında bitişiğindeki binanın bazı kısımlarında duvar olmadığı ve yıllardır ortak duvarın kullanıldığı ortaya çıktı. Aynı müteahhit tarafından inşa edilen binadaki duvarların ince olması dikkat çekti.

Elazığ'da binlerce kişi Filistin için yürüdü

Elazığ'da binlerce vatandaşın katılımı ile Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi.

Üniversite öğrencilerinden Filistin'e destek

İsrail'in Filistin işgali ve uyguladığı zulmü protesto etmek amacıyla Fırat Üniversitesi Filistin Dayanışma ve Gençlik Platformu tarafından protesto yürüyüşü düzenlendi.

Oto ustalarından sağlık ve tasarruf için 'klima' uyarısı

Sağlık ve tasarruf için araç klimalarına yılda 2 kez bakım yapılması gerektiğini dile getiren oto klima uzmanları, aynı zamanda ortalama bin 500 liradan kaçılması sonucu klima kompresörünün bozulması halinde 15 bin liralık masrafın da çıkabileceğini ifade etti.

Hacı adaylarını binlerde kişi uğurladı

Elazığ'dan hacca giden vatandaşlar dualarla uğurlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla 358 kişilik ilk iki kafileyi yaklaşık 2 bin kişi yolcu etti.

İMKON 5. Genel Kurulu büyük bir katılımla gerçekleşti

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun (İMKON) 5. Genel Kurulu büyük bir katılımla gerçekleşti ve mevcut başkan Tahir Tellioğlu güven tazeledi.

Yüzlerde tebessüm oluşturan hırsızlık olayı

Elazığ'da bir marketten cips çalmak isteyen karga, esnafa yakalanınca cips poşetini kaldırımda bırakıp kaçtı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Piyasada ölü balık tedirginliği

Elazığ'ın Keban ilçesinde somon ve alabalık üreten işletmeci Samettin Tokgöz, kilo maliyeti 150 lira olan somon balığının bazı yerlerde 130 liraya satıldığını kaydederek, ''Bu balıklar ya dip balık ya da ölü balıktır. Bu insan sağlığına da, sektöre de zararlıdır'' dedi.

Elazığ'da 1 Mayıs kutlandı

Elazığ'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Öğrenciler, 23 Nisan etkinliğinde doyasıya eğlendi

Elazığ'da öğrenciler 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde gönüllerince eğlendi.

Elazığ'da bademin badem şekerine yolculuğu başladı

Elazığ'da her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da kentin 'beyaz altını' olarak dillendirilen bademin badem şekerine yolculuğu başladı. Vatandaşlar, özellikle iftar sonrası tüketmek için badem şekerine oldukça fazla rağbet gösteriyor.

Haydi Çocuklar Camiye Projesi'nin ödül töreni düzenlendi

Elazığ'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Haydi Çocuklar Camiye Projesi'nin ödül töreni düzenlendi. Minik öğrencilere teşvik için balonlarla süslenen camideki tören, renkli anlara sahne oldu.

Toplam 5358 haber.