Yaşam

Yaşam Haberleri

Yüzlerce kuzunun anneleriyle duygusal buluşması

Elazığ'da baharın habercisi kuzuların anneleri ile buluşması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Yüzlerce kuzunun anneleriyle dakikalar içerisinde buluşması, renkli görüntüler oluşturdu.

Suların çekildiği şirin köy karla eşsiz manzaraya büründü

Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nün havzasında yer alan Murat Nehri'ne sıfır konumda bulunan Aşağı İçme köyünde suların çekildiği alanların kar yağışı ile beyaza bürünmesiyle eşsiz bir manzara ortaya çıktı.

Gözyaşı döken küçük Hiranur'a 'Vali Amca'dan sürpriz ziyaret

Elazığ Valisi Erkaya Yırık ve eşi Ayşe Yırık, önceki gün bir program çıkışında kendisini görüp sohbet ettikten sonra mutluluk gözyaşı döken Hiranur ve ailesine sürpriz ziyaret gerçekleştirdi.

Elazığ'da kar etkili oldu, 101 köy yolu kapandı

Elazığ'da kar yağışı gece etkisini gösterdi, şuana kadar 101 köy yolu ulaşıma kapandı.

Elazığ'da kar yağışı başladı, tarihi mahalle beyaza büründü

Meteorolojinin uyarısını yaptığı kar yağışı Elazığ'da etkili olmaya başlarken, tarihi Harput Mahallesi kısa sürede beyaza büründü.

Prof. Dr. Hakan Kalender, keçi ölümlerine neden olan bakteri ile ilgili bilgi verdi

Tunceli'de dağ keçilerinin ölümüne neden olan Sphingomonas Paucimobilis isimli bakteriyle ilgili bilgi veren Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kalender, Bağışıklık sistemi düştüğü zaman bu fırsatçı bakteriler enfeksiyonlara neden olabilirler. Bakteriyi hayvan aldığı zaman daha çok solunum sistemine yerleşiyor. Dolasıyla solunum sistemine yerleştiği için enfeksiyonlar oluşturuyor dedi.

Doğaya bırakılan yemleri yiyen yaban keçileri ve kuşlar görüntülendi

Elazığ'da doğaya bırakılan yemleri yiyen yaban keçileri ve kuşlar foto kapan ile görüntülendi.

Güvercin, Muhtar Tarafından Kurtarıldı

Elazığ'da bir baraj gölüne düşen güvercin, buz gibi suya giren 26 yaşındaki muhtar tarafından kurtarıldı.

Elazığ'da domuz sürüsü drone ile görüntülendi

Elazığ'da domuz sürüsünün kaçışları drone ile görüntülendi.

Acı hikaye, kendi ailesiz büyüdü, kızı, eşi ve eşinin ailesini kazada kaybetti

Elazığ'da henüz 1 yaşında annesi vefat eden, babası tarafından verildiği yetimhane de devlet şefkati ile büyüyen 34 yaşındaki Emrah Sesveren'in kızı, eşi ve eşinin ailesini trafik kazasında kaybederek yine ailesiz kaldı. Yaşadıklarını anlatan baba, kaza sonrası olay yerinden 6-7 defa geçtiğini ve hatta her seferinde yolunu değiştirip oraya gittiğini aktararak, orada kazanın nasıl olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Keban Baraj Gölü'nün 'Balıkçı Annesi'

Elazığ'da kocasıyla beraber 20 yıldır tekne balıkçılığı yaparak geçimlerini sağlayan 1 çocuk annesi Aysel Kaya, devlet ve ailesinin desteğiyle 3,5 milyon liralık yatırım yaparak Keban Baraj Gölü'nde alabalık yetiştirme tesisi kurdu.

Meteorolojiden 5 il için yağış uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli için yağış uyarısında bulundu. Yağışların yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olmasının beklendiği bildirildi.

Araçları kara saplanan aileyi jandarma kurtardı

Elazığ'da kar nedeniyle otomobilleriyle mahsur kalan aileyi jandarma ekipleri kurtardı.

Geri Dönüşüm Tesisi ile Hem İş Sahibi Oldu Hem de Doğaya Sahip Çıktı

Elazığ'da ev hanımı olan 3 çocuk annesi Birsel Doğan, devletten aldığı 100 bin TL'lik hibe desteğiyle plastik geri dönüşüm tesisi kurup, hem patron oldu hem de doğaya zararlı ürünlerin tekrar dönüşümüne katkı sağlamaya başladı.

Yaşlı Kadına, Jandarmadan Ziyaret

Elazığ'da bir köyde yalnız yaşayan 81 yaşındaki kadını jandarma ekipleri ziyaret etti.

Elazığ'da kar nedeniyle 40 köy yolu kapalı

Elazığ'da kar yağışı nedeniyle kapanan 269 köy yolundan 219'u açıldı, 40'ının açılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Elazığ'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya 1,5 Ton Yem Bırakıldı

Elazığ'da yaban keçileri başta olmak üzere diğer hayvanlar için doğaya 1,5 ton yem bırakıldı.

Elazığ'da Kar Nedeniyle Kapanan 148 Köy Yolu Açıldı

Elazığ'da kar yağışı nedeniyle kapanan 269 köy yolundan 148'i açılırken, 121'inin açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğü bildirildi.

Elazığ'da Karla Mücadele Ekiplerine Validen Baklavalı Ziyaret

Elazığ'da 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açmak için yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Erkaya Yırık, ekiplere baklava ikram etti.