Arslan ''14 Grupta da İddialıyız''

'Elazığ'ın potansiyellerini 1Nisan'dan sonra harekete geçireceğiz'

PAYLAŞ
Harput TV -

1 Nisan tarihinde gerçekleşecek Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam eden ETSO Başkan Adayı Asilhan Arslan, Kanal 23 ekranlarında yayımlanan ve sunuculuğunu Mustafa Karatepe’nin yaptığı Kamera 23 Programı’nın konuğu oldu. Arslan, ETSO seçim süreci ve Elazığ ekonomisinin potansiyelleri ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Arslan Elazığ’ın bölgesindeki birçok ilden farklı olarak sağlıktan, turizme, tarımdan, sanayiye kadar birçok alanda çok ciddi bir potansiyellere sahip olduğunu ifade etti. Ancak bu potansiyellerin tam olarak kullanılamadığını belirten Arslan Elazığ’ın sahip olduğu ekonomik potansiyelleri 1 Nisan’dan sonra harekete geçireceklerini belirtti.

 

“YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARLA SEÇİM SONRASINA DA HAZIRIZ”

 

Seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ETSO Başkan Adayı Asilhan Arslan “Bir yıllık bir seçim programı bekliyorduk ancak iki yıla uzadı. Biz bu süreci hiçbir şekilde aksatmadan gücümüze güç katarak bugünlere getirdik. Sahada yaptığımız çalışmalarla ETSO üyelerimize projelerimiz anlatma fırsatı bulduk. Seçim sürecinin uzaması taşların yerine oturmasını sağladı. Üyelerimizin sorunlarını ve taleplerini masaya yatırarak ciddi bir çalışma ortaya koyduk. Yaptığımız çalışmalarla seçim sonrasına hazırız. Artan bir ivme ile çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” Dedi

 

“ELAZIĞ SAHİP OLDUĞU BU POTANSİYELLERİ TAM OLARAK KULLANAMAMAKTADIR”

 

Elazığ’ın ekonomik yapısı ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan ETSO Başkan Adayı Asilhan Arslan Elazığ’ın birçok alanda ciddi potansiyellere sahip olduğunu bu potansiyellerin şuanda tam olarak kullanılmadığını vurgulayarak 1 Nisan sonrasında bu potansiyelleri harekete geçirecek projeleri başlatacaklarını belirtti. Arslan,” Elazığ ekonomisi karma bir yapıya sahiptir. Bölge müdürlüklerinin varlığı dolayısıyla ciddi bir memur sayısına sahiptir. Memurların ilimiz ekonomisine katkısı önemli bir düzeydedir. Elazığ bölgesindeki en iyi sanayi şehridir. Yine tarım ve hayvancılıkta bölgesinin en iyi şehirdir. Sağlıkta bölge merkezidir. Sahip olduğu krom ve mermer cevherleri ülkemizin en değerli kaynaklarıdır. Ancak Elazığ sahip olduğu bu potansiyelleri tam olarak kullanamamaktadır. Örneğin seracılık alanında Karadeniz Bölgesi’nin tamamının ihtiyacını karşılayacak sebze üretim potansiyelini elinde bulunduruyor olmasına rağmen paketleme tesisi olmadığı için bu potansiyelini kullanamıyor. Elazığ’ın sahip olduğu bütün ekonomik potansiyelleri 1 Nisan sonrasında harekete geçirmeye başlayacağız.” İfadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN