Munzur Üniversitesinden Bir İlk

Munzur üniversitesi, Yükseköğretimde örnek teşkil edecek bir ilke imza atarak, Eğitimci-Yazar Yetiştirilmesi Programını başlattı

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Munzur üniversitesi, Yükseköğretimde örnek teşkil edecek bir ilke imza attı. Üniversite 2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminde yapısal bir dönüşüm olarak nitelenebilecek, Eğitimci-Yazar Yetiştirilmesi Programını başlattı.

Munzur Üniversitesi’nde alan yazarlığında Eğitimci-Yazarlar yetişiyor. Öğrenciler, mezun oldukları alanın sadece okuru değil; yazma becerisi kazandırılarak, alanlarında eğitimci-yazar olarak farkındalık oluşturuyor. Ülkemizde her ilde üniversite açılmış olması, herkesin yükseköğrenime kolayca erişimine fırsat sunmakta ve çeşitli alanlarda insan kıymetlerinin yetişmesini sağlamakta. Maalesef, çoğu zaman öğrenciler yazmayı ihmal ediyor. Adeta, mezun olunan alanın okuru olarak diploma alınmakta. Yani, alanda Dinleme merakı, Konuşma aşkı ve Okuma şevki oluşurken, Yazma becerisi yetersiz kalmakta. Yükseköğrenimle birlikte toplumda oluşan değişiklik ve değişimden sonra dönüşümün olması için, alan yazarlığı önem arz etmekte. Yükseköğrenim fırsatı yakalamış ve mezun olmuş kitleler içerisinde, alanlarının eğitimcisi diyebileceğimiz mezunların, eğitimci-yazar olmaları ile fark oluşturdukları gözlemlenmekte.

Bu kapsamda, öğrencilerin dinledikleri derslerin konusuyla ilgili olmak şartıyla, her hafta en az bir sayfa yazmaları ve teknik destek ekibi tarafından desteklenmeleri teşvik edilecek. Buna göre her öğrenci, her hafta en az birer sayfa yazacak, yazılar akademisyenler tarafından düzenlendikten sonra koridorlara asılacak ve böylece yazma alışkanlığı kazandırılacak. Öğrencilerin, eğitimci yazarlıkla ilgili birikimleri için kompozisyon, makale, araştırma yazısı, kitap bölümü vb. yazım etkinlikleri yapılacak. Her yönüyle zengin bir dil olan Türkçemiz, günlük hayatın akışında olduğu gibi, bilimsel alanda da tüm kurallarıyla ve güzellikleriyle yaygınlaşırken, tercüme eserler yerini tabiat okumalarına bırakacak.

Beklentimiz, bu örnek programın diğer Üniversiteler tarafından da benimsenerek, hatta geliştirilerek yaygınlaşması yönünde.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN