KUYAP'da Kocaeli Gezisi

KUYAP Kapsamında Kocaeli’ne Teknik Gezi Düzenlendi

KUYAP Kapsamında Kocaeli’ne Teknik Gezi Düzenlendi

Avrupa Birliği (AB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın da aralarında bulunduğu 5 oda tarafından finanse edilen, Türkiye’de belirlenen 15 ilde, işletmelerin çalışan ve işverenlerinin, insan kaynaklarına yatırım yoluyla küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneklerinin arttırılmasını hedefleyen KUYAP Projesi’nin faaliyetleri sürüyor.

Kobi isveren ve çalışanlarına yönelik olarak düzenlenen “Küresel ekonomide değişim” “rekabetçilik” ve “uyum yeteneği” kavramlarından yola çıkan eğitim programlarının dışında, faaliyet gösterdiği illerde birçok etkinliğe imza atan Kuyap projesi, son olarak Elazığ ve Malatya illerinden, daha önce Kuyap eğitimlerine katılım göstermiş işveren ve çalışanlardan oluşan 20 kişilik heyet ve onlara eslik eden TOBB temsilcisi Burcu Atılgan, Abigem Dogu Marmara proje uzmanı Pınar Özbay ve Kuyap proje koordinatorleri Emine Yuksel Şimdivar ve Bugra Barlas ile Kocaeli ilinde inceleme ziyaretlerinde bulundu. 

Doğu Marmara Abigem’in ev sahipliğinde iki gün suren program dahilinde  Kocaeli ilinin önde gelen firmaları olan Ark Pres, İpek Pişmaniye ve Cryocan firmalarını ziyaret etme fırsatı bulan ekip,  Abigem Proje Uzmanı Pınar Özbay ve Kocaeli Sanayi Odası Genel sekreteri Mehmet Turabi’den Abigem ve Kocaeli Sanayi Odasının faaliyetleri ile ilgili bilgi aldılar.

Katılımcılar, Kuyap, Abigem, Kocaeli Sanayi Odası ve ziyaret ettikleri firma temsilcilerine teşekkürlerini ileterek, sanayi anlamında Türkiye’nin örnek şehirlerinden olan Kocaeli ilindeki faaliyetleri, firma yapı ve isleyişlerini yakından gözlemleme fırsatı bulmanın kendileri için çok faydalı olduğunu belirttiler.

Elazığ TSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kuyap Proji Ofisi koordinatörleri Emine Yüksel Şimdivar ve Buğra Barlas,  proje kapsamında bölgedeki KOBİ ve çalışanlara yönelik eğitim, teknik gezi, çalıştay ve diğer faaliyetlerin 2015 yılında da devam edeceğini ifade ettiler.

Bakmadan Geçme