Halk Sağlığından Huzurevi Ziyareti
Halk Sağlığının Yaşlılarla Yürüyoruz, D Vitamini Depoluyoruz projesi kapsamında Gazi Huzurevine ziyaret ve fiziksel aktivite etkinliği yapıldı.
1 Ekim tarihinin Uluslararası Yaşlılar Günü olması sebebiyle Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Elazığ Gazi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezinde hayatlarını sürdüren yaşlılarımıza moral ve motivasyon sağlamak, yanlarında olduğumuzu hissettirmek amacıyla ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının yürüttüğü 2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı etkinlikleri kapsamında “Yaşlılarla Yürüyoruz, D Vitamini Depoluyoruz.” sloganı ile 09.10.2014 tarihinde ziyaret ve fiziksel aktivite etkinliği yapıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Elazığ Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr.Rana Betül ATILGAN yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız yaşlılarımıza sevgi ve saygılarımızı dile getirmek amacıyla Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Gazi Huzur Evine ziyaret gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Yaşlılarımız dün ile bu gün arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Gelenek ve göreneklerimizin gelecek nesillere aktarılmasını sağlarlar. Bizde bu köprüyü kuvvetlendirmek amacıyla yaşlılarımızı sadece belirli gün ve haftalarda değil yılın her günü ziyaret etmek durumundayız. Yaşlılara sevgi ve saygının çok önemli olduğunu gelecek nesillere çok iyi anlatmak durumundayız. Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bugün Gazi Huzurevinde kendi çalışanlarımızdan oluşan tiyatro ekibimiz bir tiyatro gösterisi düzenleyecekler. Arkasından Elazığ Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu folklor ekibinin bir gösteri ve Harput-Der Başkanlığı (Harput ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği) tarafından katılımı sağlanan mahalli sanatçı bir konser verecek. Meyve su ikramımızdan sonra ayrıca hareketli yaşam ve düzenli beslenmeye dikkat çekmek amacıyla yaşlılarımızla beraber bir yürüyüş düzenlemek istiyoruz.”
Açılış konuşmasının ardından baba oğul ilişkisini anlatan bir tiyatro gösterisi sergilendi. Tiyatro oyun esnasında huzurevi sakinlerinin de oyunu çok gerçekçi bularak oyuna katkıda bulundukları gözlendi.
Tiyatro oyunundan sonra mahalli sanatçı Osman Bulut’un bir süre verdiği konserin ardından halk oyunları gösterisi sergilendi. İcra edilen müziğin ritmine dayanamayan yaşlılar oyunlara katılarak eğlenceli dakikalar geçirdiler. Meyve ve su ikramının ardından yaşlılar ile fiziksel aktivite yapıldı. Yapılan etkinlikten memnuniyetlerini bildiren huzurevi sakinleri bu tür etkinliklerin daha sık yapılmasını istediklerini dile getirdiler. Etkinliklerin sonrasında yapılan sohbetler ile ziyaret sonlandırıldı.