Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nden bir ilk daha
Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde tüm aşamaları kapalı laparoskopik teknikle tamamlanan yemek borusu kanseri (özofagus) ameliyatı yapıldı.
- 09.01.2024 12:04
- Güncelleme: 09.01.2024 12:04
Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde tüm aşamaları kapalı laparoskopik teknikle tamamlanan yemek borusu kanseri (özofagus) ameliyatı yapıldı.
Hastaneye yutma güçlüğü, yemek yerken takılma hissi, kilo kaybı şikayeti ile başvuran hastanın yemek borusunda tıkayıcı bir kitle tespit edildi. Hasta, tüm aşamaları kapalı olarak yapılan başarılı bir ameliyatla tedavi edildi.
Ameliyat öncesi onkolojik ilaç ve ışın tedavisi planı yapılan hasta neoadjuvan kemo-radyoterapi tedavisi sonrası ameliyata alındı. Ameliyattan önce Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Serkan Yılmaz ve Cerrahi Gastroenteroloji Uzmanı Op. Dr. Sadık Keşmer tarafından yapılan değerlendirmede tüm aşamaların kapalı yöntemle (laparoskopik) yapılmasının hasta açısından daha uygun olacağı düşünüldü.
Konuyla ilgili bilgi veren Op. Dr. Serkan Yılmaz, "Dış merkezde yemek borusu kanseri tanısı alan ve ameliyat öncesi bize yönlendirilen hastamızın onkolojik prensipler gereği öncelikli olarak, ameliyat öncesi kemoterapi ve radyoterapi tedavisi alması gerekiyordu. Bu süreçler medikal onkoloji uzmanımız Doç. Dr. Asude Aksoy ve radyasyon onkolojisi uzmanımız tarafından tamamlandı. Tedavi sonrası cerrahi için hastayı tekrar değerlendirdik ve tüm aşamaların laproskopik yöntemle yapılmasının uygun olacağına karar verdik. Bölgedeki hastalarımız daha büyük merkezlere gitmeye gerek kalmadan bu tarz hastalıklar için hastanemize başvurabilirler. Kanser cerrahisi ekip çalışması gerektirmektedir. Özellikle sindirim sistemi kanserleri cerrahisinde hastanemizde deneyimli ve tecrübeli bir cerrahi ekip mevcuttur. Tüm ekibimizle birlikte Elazığ’a ve bölge illerine katkı sunma gayreti içerisindeyiz. Hastamıza ve tüm hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.
Laparoskopik yöntemlerin özellikle hasta açısından çok daha konforlu olduğunu ifade eden Op. Dr. Yılmaz, ağrılı dönemin kısa olması, hastanın erken zamanda ayağa kalkması ve erken dönemde ağızdan gıda alımı olması nedeniyle hasta ve doktor açısından avantaj sağladığını sözlerine ekledi.