Kesilen etlerin 24 saat bekletilmesi gerektiğini aktaran Diyetisyen Gülben Uç, 'Özellikle mide rahatsızlığı olanların 24 saat beklettikten sonra etleri tüketmesi gerekiyor' dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Maden ilçesindeki Kısabekir bölgesi olarak adlandırılan sahada MTA'nın yaklaşık 1 yıldır yaptığı sondajlarda bulunan altın, bakır, kobalt, kurşun, çinko ve demir madenleri rezervinin Türkiye'deki en büyük rezervler olduğunu söyledi.
İç Hastalıkları Uzmanı İdris Baydar, çinkonun bağışıklık için önemli bir mineral olduğunu söyledi. Baydar, 'Eksikliğini çok sık gördüğümüz bir mineral çeşidi olan çinko, bağışıklığımız için çok önemlidir. Özellikle korona virüs hastalık süresini ve ağır hastalığa gidişatı azalttığı araştırmalarda gösterilmiştir. Bu yüzden vücudumuza çinko açısından da dikkat etmeliyiz hatta gerekiyorsa takviye kullanmalıyız' dedi.
Elazığ'da jandarma ekipleri, inşaat alanlarından çatı kurşun çinkoları çalan 2 şüpheliyi suç üstü yakaladı.