Eroğlu'ndan Belediyeye Ziyaret
Elazığa gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmazı makamında ziyaret etti.
Bir dizi temel atma törenlerine katılmak için Elazığ’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Bakan Eroğlu’nun ziyaretine Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Av. Şuay Alpay, Faruk Septioğlu ve Sermin Balık, Bakan Eroğlu ile birlikte şehrimize gelen Genel Müdürler, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, F.Ü Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve AK Parti İl Başkanı Ejder Açıkkapı eşlik etti.
Ziyarette açıklamalarda bulunan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığıyla birlikte yürüttüğümüz en önemli proje Hamza Bey İçme Suyu projesidir diyerek açıklamasında şunları ifade etti: “Hamza Bey İçme Suyu Elazığ’ın 2050 yılına kadar içme suyunu giderecek bir projedir. Yapılacak arıtma tesisiyle Elazığ en kaliteli suyu musluklardan içme imkânına kavuşacak. Projede Devlet Su işleri Müdürümüzle irtibat halindeyiz. İsale hattı ile birlikte arıtma tesisi, barajla eş zamanlı bitecek. Projeyle Elazığ’a çok büyük yatırım yapılmış olacak.”
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, resmi kurumların şehir dışına alınması ile ilgili protokolü imzalayacaklarını belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü. “Sayın Bakanımıza sunduğumuz talep dosyasında da yer alan resmi kurumların şehir dışına alınması ile ilgili protokolü imzalayacağız. Şehrimiz adına oldukça önem arz eden bu konuya bakanımızın sıcak bakması bizleri ziyadesiyle mutlu kılmıştır. Şorşor Deresi ile ilgili Devlet Su işleri Bölge Müdürlüğü, İlbank ve belediyemiz arasında koordinasyon çalışmaları devam ediyor. Cip Barajında 250 bin metre kare alan Ocak ayında Belediyemize devredilecek. Biz orayı Elazığlı hemşerilerimizin kullanımına açacağız. Elazığ’ın merkezinde bulunan Mesire alanıyla ilgili de Orman Genel Müdürlüğümüzle protokollerimiz bitti burayı da vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Orman Bölge Müdürlüğümüzle ağaçlandırma çalışmalarımız var, yeri biz belirliyoruz. Ağaçları Orman Bölge Müdürlüğü verecek ve birlikte dikimini gerçekleştireceğiz.”
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın vizyon sahibi ve şehir için bir değer olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bizler Elazığ için güzel hizmetler yapacağız” diyerek açıklamasında şunları söyledi: “Belediye Başkanımızı ve Elazığ’ı çok seviyoruz. Bu yüzden Elazığ’a ne gerekiyorsa yapacağız, bu bizim boynumuzun borcudur. Hamza Bey İçme Suyu Projesi devam ediyor. İsale hattı, arıtma tesisi barajla eş zamanlı bitecek. Bu su Elazığ’a gelince 2050 yılına kadar su sorunu kalmayacak. Elazığ’ın yeşillenmesi için ne kadar fidan istenirse biz fidan vermeye hazırız. Elazığ yaşanabilir bir şehir olacak. Elazığ her şeyin en güzeline layıktır. Resmi kurumların şehir dışına alınması konusuna da sıcak bakıyoruz. Başkanımıza her türlü desteği vermeye hazırız. Kentsel dönüşüm ile Elazığ’ı örnek bir şehir yapacağız. Çevre Şehircilik Bakanlığımız Kent Bilgi Sisteminde Elazığ’ı pilot il seçti. Bu Elazığ için çok faydalı olacak”.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın sunduğu “Talep Dosyası ile 5 aylık hizmetleri konu alan kitapçığın” oldukça güzel hazırlandığını ve bu konuda Başkan Mücahit Yanılmaz’ın işini ciddiye aldığını belirterek kendisine teşekkür etti.
Ziyaret ansına Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na yöresel el dokuma halı ile Baskil Kayısı’sı hediye etti. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ise günün anısında Başkan Mücahit Yanılmaz’a bir plaket takdim etti. Bakan Eroğlu daha sonra Elazığ Belediyesi hatıra defterini imzalayarak Belediyeden ayrıldı.
Bakmadan Geçme





