Engellilere Seçim Kolaylığı

Elazığ Belediyesi bünyesinde ekipler diğer resmi kurumlarla da ortak olarak koordineli bir dizi örnek çalışma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanan vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması adına Elazığ Belediyesi bünyesinde ekipler diğer resmi kurumlarla da ortak olarak koordineli bir dizi örnek çalışma gerçekleştirdi.

153 Sizin Sesiniz Çağrı Merkezine telefon ile ulaşan ve oy kullanmak isteyen yaşlı ve engelli vatandaşların talepleri anında Sağlık Müdürlüğü ekiplerine iletilirken, ambulansla belirtilen noktaya giden sağlık çalışanları ve belediye yetkilileri gerekli tedbiri aldıktan sonra bu kişileri oy kullanacakları noktalara ulaştırdılar.

Doğukent Mahallesinde ikamet eden ve belden aşağısı tutmayan 41 yaşındaki Hayri Kayaoğlu için sağlık ekipleri ve belediye yetkilileri hızlı bir şekilde hareket ederek, Kayaoğlu’nu evinden alıp, oyunu kullanacağı Doğukent 75.Yıl Anadolu Lisesine götürdüler. Burada sedye ile oyunu kullanacağı salona çıkartılan Kayaoğlu, oyunu verdikten sonra yine sağlık ekipleri ve belediye yetkileri nezaretinde evine ulaştırıldı.

Yine Sanayi Mahallesinde ikamet eden 68 yaşındaki yaşlı Mahmut Ergün’ün de Elazığ Belediyesinden talebi üzerine Ergün’ün evine giden ve onu oyunu kullanacağı İstiklal İlk Okuluna götüren ekipler Mahmut Ergün’ün sağlık yönünden sıkıntı yaşamaması için sandık görevlilerinden oyunu giriş katta kullanmasını rica ettiler. Bu isteği sandık başkanı tarafından kabul gören 68 yaşındaki Mahmut Ergün oyunu okul girişinde kullandı.

Gün içerisinde yaklaşık 50 kişi belediye ve sağlık ekipleri tarafından bu şekilde oy kullanacakları noktalara taşınırken, bu örnek hizmetten yararlanan yaşlı, engelli ve rahatsızlığı bulunan seçmenler örnek hizmet dolayısıyla Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ettiler.

Bakmadan Geçme