Elazığ TSO Meclis Toplantısı Yapıldı

Elazığ TSO Aralık ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı A.Hamit Kaya başkanlığında yapıldı.

Elazığ TSO Aralık ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı A.Hamit Kaya başkanlığında yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaya, 2016 yılının Türkiye’de ve dünyada huzur ve mutluluk yılı olmasını temenni ederek, ekonomik kalkınma ve gelişme anlamında da yeni bir dönemin başlangıcı olması temennisinde bulundu.

2016 YILINA BÜYÜK UMUTLARLA GİRİYORUZ

Meclis Başkanı Kaya 2016 yılına büyük umutlarla girildiğine dikkat çekerek, “2015 yılı maalesef bölgemizde, komşu ülkelerde ve ülkemizde çok büyük acıların yaşandığı, ölümlerin her şeyin önüne geçtiği ve büyük üzüntülerin yaşandığı bir yıl olmuştur.

Suriye’deki savaş nedeniyle Ege Denizindeki insanlık dramları, bölücü terör örgütlerinin ülkemizin çeşitli illerindeki vahşi katliamları, Güneydoğu’da yaşanan adeta iç savaş manzaraları ve şehit haberleri maalesef yüreklerimizi dağlamış ve devam etmektedir. İki büyük seçimin yaşandığı 2015 yılında ekonomik anlamda da önemli sıkıntılar yaşanmıştır. İhracatın önemli ölçüde gerilemesi iç piyasalarda da kendini hissettirmiş, işsizlik maalesef bu dönemde yükselmiş ve düşen alım gücüyle birlikte iç ticaret ciddi bir daralma yaşamıştır. Tüm bunlarla birlikte önünü göremeyen iş dünyası yeni yatırımlardan kaçınmış ve Teşvik Yasası’nın ilimize olumsuz etkileri nedeniyle 2015 yılı Elazığ açısından tarihi bir durgunlukla geçmiştir.

1 Kasım tarihinde yapılan seçimler neticesinde halkımız tercihini tek başına kurulacak yeni bir hükümetten yana kullanmıştır. Siyasi belirsizlik ortamı bu tarihte sona ermiş ve hükümetin ivedi olarak uygulayacağı ekonomik programlar heyecanla beklenmeye başlanmıştır. Sayın Başbakanımızın açıklamış olduğu ve kısa sürede TBMM’den geçirilmesi planlanan yeni eylem planı tüm halkımız ve işdünyası adına umut vermiştir. Toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren bu paketin çerçevesinin genişletileceğini ve özellikle KOBİ’lerin 2016 yılında yeni bir sürece gireceğini ümit ediyoruz. Bölgemizde yatırımların artması ve kaynakların ekonomiye kazandırılması hususunda da Yeni Teşvik Yasasında ivedi bir düzenlemenin 2016 yılının ilk çeyreğinde hayata geçirilmesini iş dünyası olarak beklemekteyiz. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi olarak, 2016 yılında hükümetimizin bölgemize vereceği desteklerle ülke genelinde girişimler ve çalışmalar yaparak bu dönemde ilimize ciddi manada istihdam kapasitesi olan yatırımlar kazandırmak istiyoruz. Bu düşüncelerle, 2015 yılının son Meclis Toplantısının iş dünyamıza hayırlar getirmesi temennisiyle, tüm Meclis Üyelerinin, Odamız Üyelerinin ve halkımızın yeni yılını kutluyor, huzur, mutluluk ve esenlikler getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Meclis toplantısında Elazığ TSO Başkanı İdris Alan çalışmalar hakkında bilgiler verirken, toplantıya katılan Meclis Üyeleri gündeme dair görüş ve önerilerini sundular.

Bakmadan Geçme