Cazibe Merkezi Programı Yürürlükte
Haber detayları için tıklayın.
Cazibe Merkezleri Programı yeniden revize edilerek yürürlüğe girdi.
2017 yılında yayınlanan ve iş dünyasının yoğun ilgisini gören Cazibe Merkezleri Programı yeniden revize edilerek 24 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Edinilen bilgiye göre yeni düzenleme ile işletmelere enerji desteği sağlanırken, yatırımların OSB içinde olması şartı bulunmuyor.
Konuya ilişkin açıklama yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, “2017 yılı başında ilan edilen ve iş dünyasını heyecanlandıran Cazibe Merkezleri Programı yeniden revize edilmiştir. İlk yayımlandığı dönemde Fabrika binası, makine teçhizat alımı ve işletme sermayesi desteğinin verileceği ilan edilen programa ilimizden yoğun ilgi olmuş ve 300’ün üzerinde başvuru yapılmıştı. Ancak yaklaşık bir yıllık aranın ardından program yeniden revize edilmiş ve daha önce açıklanan Fabrika Binası Yapımı, Makine Alımı ve İşletme Sermayesi Desteği yerine Enerji Desteği verileceği ve tüm yatırımların il ve yatırım yeri ayrımı olmaksızın 6. Bölge Teşviklerinden istifade edeceği açıklanmıştır. Resmi Gazete’de yayınlanan kanunun bir iki hafta içerisinde yayınlanacak yönetmelik ile birlikte uygulama adımları da netlik kazanacaktır.
Program kapsamında yapılan yeni düzenleme ile ilimizin de içinde bulunduğu 10 ilde asgari yatırım tutarı şartı 5 milyon olarak belirlenmiştir. Bu tutara arsa, bina ve makine teçhizat dahil olup, İmalat sanayi, Çağrı merkezi ile Veri merkezi yatırımları desteklenecektir.
Programa başvurular Ekonomi Bakanlığı üzerinden yapılacak olup, değerlendirme Ekonomi Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak komisyon marifetiyle yapılacaktır” şeklinde konuştu.