Uçurtma Şenliğine Yoğun Katılım

Saadet Partisi Elazığ Hanım Kolları, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla yapılan uçurtma şenliğine katılarak basın açıklaması yaptı.

Saadet Partisi Elazığ Hanım Kolları, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla yapılan uçurtma şenliğine katılarak basın açıklaması yaptı.

AGD'nin düzenlediği uçurtma şenliği etkinliği bugün yoğun katılımı ile gerçekeştirildi. Etkinliğe katılan Saat Partisi Hanım Kolları burada bir açıklama yaparak çocuk haklarına dikkati çekti.

Saadet Partisi Elazığ Kadın Kolları basın sözcüsü Hale Öztürk'ün yaptığı basın açıklamasında, çocuklar için bir araya gelindiği ifade edilerek günümüzdeki çocukların, tüm dünyada, her türlü sömürü ve istismarın ana hedefi
haline gelmiş durumda olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Yanlış politikaların en ağır bedelini çocuklar ödemektedir maalesef..Yaşanılan hadiseler,savaşlar gösteriyor ki, hak ve adalete ,yeni bir dünya hedefi, ocuk ve yetişkin, herkes için bir zaruret halini almıştır. Buna göre, her çocuk, insan onuruna yakışır bir yaşam ve temel haklara sahiptir" denilerek çocukların en temel hakkının sağlık ve mutlu aile olduğu belirtildi.

Asgari ücretin açlık sınırında olduğu Türkiye'de ,ailelerin yeterli ve dengeli beslenemediklerini ve çocukların temel gıda maddelerini alamadıklarına vurgu yapılan açıklamada "Çocuklarımız, ailesinin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar karşısında eğitimine ara vererek çalışma hayatına sürüklenmektedir. Bugün 2 milyon çocuğumuz okulda olması gerekirken, minicik ellerinden emeği sömürülmektedir. Bu rakama sokak çocukları ve mevsimlik işçi olarak çalışan çocuklar dahil değildir" ifadeleri kullanılarak çocukların eğitim sistemine değinildi.

Açıklama, Saadet Partisi olarak inanıyoruz ki; huzur ve barış dolu Türkiye hedefi, önce ahlak ve maneviyat diyerek, hak ve adalet bilincinin verildiği, insana, doğaya, hayata ve eşyaya hürmetin önemsendiği, özgür ve özgün düşüncenin kıymetli olduğu, yüksek standartlarda, teknik donanımlı eğitimi alan çocuklarımızla gerçekleşecektir.
Onlar en güzeini hak ediyorlar" sözleri ile son buldu.


ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR