PTT Meydanı Hizmete Açıldı

Elazığ'da tarihi eski Valilik binası ile çevre duvarları yıkılarak yeniden düzenlenen PTT Meydanı törenle hizmete açıldı.

Elazığ'da tarihi eski Valilik binası ile çevre duvarları yıkılarak yeniden düzenlenen PTT Meydanı törenle hizmete açıldı.

Törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz AK Parti Elazığ Milletvekilleri Faruk Septioğlu, Sermin Balık, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, RTÜK Üyesi Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Emniyet Müdürü Nihat İşlek, ETSO Başkanı Ali Şekerdağ, İlçe Belediye Başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Tören öncesi Elazığ Belediyesi Mehter Takımı sahne alırken, Harput musiki ekibi de dinleyenlere coşku dolu anlar yaşattı.

Şehrin oldukça güzel bir dinlenme alanına kavuştuğunu ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, açıklamasında şunları söyledi:

“Bugün ve bu saat Elazığ tarihi açısından önemli bir gün ve saat. Bugün bu meydanda hazır bulunanlar önemli bir ana tanıklık ediyorlar. Bugün bir hayal daha gerçek oluyor. Yan yana olmalarına rağmen, aslında hep vuslata ve kavuşmaya can atmalarına rağmen, birlikte olup bu şehrin insanına hizmet etmenin huzurunu yaşamak istemelerine rağmen araya örülen bir duvarla ayrı düşen, iki meydanın birleşip Elazığ halkına hizmet etmeye başladığı gündür bugün.

Tarihe tanıklık eden, 1896 yılında zamanın Valisi Enis Paşa tarafından yaptırılan; sonrasında Vali Hilmi Bey, Vali Cemal Bardakçı, Vali Fahri Bey, Vali Tevfik Sırrı Gür ve daha birçok valimizin hizmet verdiği bu binanın bugünlerde yeniden Hükümet Konağı olarak bu meydanla birlikte eş zamanlı olarak hizmet verecek olmasıyla daha bir anlam kazandığı ve yeniden halkla kucaklaştığı mutlu bir gündür bugün. Devletle millet arasındaki duvarların yıkılıp, yönetenle yönetilenlerin kucaklaştığı, kaynaştığı, el ele kol kola olduğunu gündür bugün.

Üzerinde ısrarla durduğumuz ve adım adım gerçekleştirdiğimiz hizmetlerden biri de şehir genelinde büyük alanlar ve kent meydanları oluşturmaktır. Ahmet Aytar Spor Salonun yıkılmasının ardından o bölgede ciddi bir rahatlama oldu. Ancak bu bizim projemizin ilk adımıydı. Bu aşamadan sonra Mehmet Akif Lisesi, Hükümet Konağı ve Milli Eğitim Müdürlüğü binalarının yıkılmasının ardından o alanda sadece tarihi bina olarak tescilli öğretmenevi kalacak. Diğer alanlarımız Ahmet Aytar meydanıyla birleştirilerek devasa bir kent meydanı olacak. Bugün hizmete açtığımız PTT Meydanı ile şehrimizin en büyük meydanıyla birlikte “kent meydanları” projelerimizin ilkini hayata geçirmiş oluyoruz. Bu alan artık şehrin en nezih, en ferah ve en beğenilen alanı olmuş durumda. Bu meydan ile şehir nefes alacak. Yaşlılarımız, alışveriş için çarşıya çıkan hemşerilerimiz burada soluklanacak, çocuklarımız burada koşacak. İki alanın birleştirilmesiyle 8400 metrekarelik dev bir meydan haline gelen bu mekânda boylu ağaç nakilleri ve mevsimlik süs bitkisi ve çiçek dikimlerini yaptık. Bu süreçte bizler de sürekli takibini yaptık.

Bu alanın şehrimize kazandırılmasında emeği olan Sayın Bakanımıza, Sayın Valimize, kurul onayının kısa bir süre içerisinde çıkmasını sağlayan Diyarbakır Tabiat Varlıkları Kurulu üyelerine, resmi kurumlarımıza Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü mimar-mühendis ve personeli ile yüklenici firmaya teşekkür ediyorum.”

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık ise açıklamasında PTT Meydanının yeni yüzüyle oldukça güzel bir mekân olduğunu ifade ederek Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'a teşekkür etti.

Elazığ'ın tüm güzelliklere layık bir şehir olduğunu ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu ise bu meydanı şehre kazandıran Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı kutluyorum dedi.

Bugün belki fiziki olarak kısa zamanda gerçekleştirilen ama sembolik olarak çok önemli bir iş yapıldığını belirten Vali Ömer Faruk Koçak ise, "Belediye başkanımız projeyi bana getirdiğinde duvarları kaldıralım dediğinde bir saniye bile tereddüt etmedim. Çünkü biz buraya taşınma kararı aldığımızda aslında beni de en çok rahatsız eden duvarlardı. Vatandaşla aramıza sembolik olarak duvarın girmesi aslında manevi olarak birçok duvarların da girmesi anlamına geliyor. Bu duvarın yıkılması yönetimin kavramının aslında sembolik bir göstergesidir" diye konuştu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise gönüllerde de hiçbir duvara müsaade etmeden herkese hizmet edeceklerini söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, şehirlerin meydanlarıyla kimlik kazandığını dile getirerek, bundan sonra açılışı yapılan meydanın Elazığ'ın vitrini olacağını söyledi. Valilik konağı ile meydan arasında bulunan duvarların yıkılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, "Devletle milletin buluşması kucaklaşması çok önemli. Bu devlet bizim devletimiz, devletimiz güçlensin dünyada çok daha iyi bir yere gelsin diye çalışıyoruz çalışmaya da devam edeceğiz. Şunu da biliyoruz, devlet millet için. Millet devlet için yok. Devlet millete hizmet için var. Şeyh Edebali'nin dediği gibi ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın.'

Dolayısıyla bugün bu duvarın yıkılması devletle milletin kucaklaşması anlamında son derece önemli. Bizim kamu yönetimi anlayışımız buna dayanıyor.

Bütün çabalarımız hizmetlerimiz bu ana fikir etrafında şekilleniyor. Bunu burada görüyoruz. Az önce esprisi de yapıldı. Berlin duvarından daha eski bir duvar. Berlin duvarından daha eski bir duvarı yıkmış bulunuyoruz. Milletle devlet bu meydanda buluşacak inşallah. Devletimiz en iyi şekilde milletine hizmet etmeye çalışacak. Gönül bağıyla hizmet etmeye çalışacak. Gönüllerde de hiçbir duvara müsaade etmeden ne milletimiz içindeki değişik renklere dönük olan duvarlara ne de devletle millet arasında duvarlara müsaade etmeden herkese hizmet edeceğiz. Her kimlikten her renkten bütün insanlarımıza en üst düzeyde hizmet etme gayreti içerisinde olacağız inşallah. Önümüzdeki süreçte hizmetlerimiz devam edecek. Bir taraftan Türkiye 2023 hedeflerine yürürken bir taraftan da Elazığ kendi 2023 hedeflerine 2050 hedeflerine yürüyecek. O köklü tarihine kültürüne tarihine yakışır bir şekilde 21. yüzyılın yükselen şehirlerinden biri olacak" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı tebrik ederek konuşmasını şöyle tamamladı. “Sayın Başkan göreve başlayalı 5 ay olmasına rağmen 5 yıllık belediye başkanı gibi hizmetlerden bahsetti. Kendilerini azimli ve gayretli gördüm. İnşallah 5 yıl boyunca aziz diyara güzel hizmetler kazandıracak.”

Konuşmaların ardından Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile protokol mensupları kurdele keserek PTT Meydanını hizmete açtı.

Bakmadan Geçme