İGM Eylül Kararları Açıklandı

Elazığ İl Genel Meclisince 2014 Yılı Eylül Ayı Toplantısında Alınan Kararlar açıklandı.

Elazığ İl Genel Meclisince 2014 Yılı Eylül Ayı Toplantısında Alınan Kararlar açıklandı.

1- Sivrice İlçesine bağlı “Düzbahçe köyü” İsminin “Haftasar Köyü” olarak değiştirilmesine.

2- Kovancılar İlçesi Yukarı Demirci Köyü afet konutlarının bağlı bulunduğu fosseptik çukurlarının yerlerinin değiştirilmesi yönünde hazırlanan “Çevre ve Sağlık Komisyonu İnceleme Raporunun” onaylanması.

3- Alacakaya İlçesi Çakmakkaya Köyü Yukarı Çakmakkaya Mahallesinde Anaokulu yapılması yönünde hazırlanan komisyon raporunun onaylanması.

4- Alacakaya İlçesi Çakmakkaya - Yanlızdamlar gurup yolununda bakım, onarım ve yol güzergah değişikliği yapılması yönünde hazırlanan komisyon raporunun onaylanması.

5- İlimiz Merkez Sarayatik Mahallesinde bulunan Ada 1627 parsel 11 de kayıtlı 300 m2 alanlı arsa niteliğindeki taşınmazın İl Özel İdaresine ait olan 66.00m2lik kısmının satılması.

6- İlimiz Palu İlçesi Baltaşı Köyünde İmar uygulaması nedeniyle İl Özel İdaresine bırakılan 132.54 m2 alanlı taşınmazın satılması.

7- Merkez Sarayatik Mahallesinde İl Özel İdaresine ait Ada 1627 parsel 3 te kayıtlı arsa niteliğindeki taşınmazın 52m2 ve Ada 1627 Parsel 4 te kayıtlı 120m2 alanlı taşınmazların satılması.

8 Arıcak İlçesi Üçocak Kutludüğün 8 derslikli okul binası yapımı ve Arıcak İlçesindeki ilkokul ve ortaokulların onarımı işlerinde kullanılmak üzere Arıcak İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğine ödenek aktarılması.

9- Karakoçan İlçesi Sarıcan İlkokulunun ve Ortaokulunun boya ve badana işlerinde kullanılmak üzere Karakoçan İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğine ödenek aktarılması.

10- Karakoçan İlçesi Toki Evleri 12 derslikli Ortaokul yapım işinde kullanılmak üzere Karakoçan İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğine ödenek aktarılması.

11- Arıcak İlçesi Üçocak Kutludüğün 8 derslikli okul binası yapımı ve Kovancılar İlçesi Çok Programlı Lisenin Onarımı işlerinde kullanılmak üzere Arıcak ve Kovancılar İlçeleri Köylere Hizmet Götürme Birliklerine ödenek aktarılması.

12- Elazığ Merkez ve 10 İlçede Bafra koyununun yetiştirilmesi yönünde hazırlanan “Arge Komsiyonu ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonu” raporlarının onaylanması.

13-5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10/b maddesi gereğince harcama kalemleri arasında 667.001,16 TL ödeneğin aktarılması

14- Elazığ İl Özel İdaresine devredilen 6 adet Belediyede bulunan taşınmazların satılması, kiralanması veya diğer kurumlara tahsis edilmesi yönünde hazırlanan “İmar ve Bayındırlık Komisyonu” raporunun onaylanması.

15- Artan Sondaj talepleri ve yer üstü sularının % 80 oranında azalması ile ilgili hazırlanan “Plan ve Bütçe Komisyonu” raporunun onaylanması.

16- Aydınlar Jandarma Karakolunun Kaldırılmasından dolayı Karakolun İçme ve kullanma suyunu karşılayan kaynağın Aydınlar Köyüne bağlanması ile ilgili hazırlanan “Plan ve Bütçe Komisyonu” raporunun onaylanması.

17- Sivrice İlçesi Sürek Köyü mevkiinde Hazar Gölü kıyısında piknik yeri yapılmasına.

18- Sivrice İlçesi Hazar Gölü Güney sahil yolunun Karayolları Yol ağına alınmasına,

19- Elazığ İl Özel İdaresi 2014 yılı yatırım Programında bulunmayan;

Sivrice İlçesi Çatakkaya Köyü : Sondaj
Sivrice İlçesi Çortunlu Köyü Kasımuşağı Mz. : Sulama Havuzu

3- Baskil İlçesi Sultanuşağı Köyü : Sondaj

4- Baskil İlçesi Aşağı Kuluşağı Köyü : İçmesuyu

5- Ağın İlçesi Saraycık Köyü : Sondaj

6- Ağın İlçesi Yenipayam Köyü : Sondaj

7- Merkez İlçe Güneyçayır Köyü :Sondaj programına alınmasına

20- İl Genel Meclisi toplantılarının Ekim ayında yapılmayarak Ekim ayının tatil edilmesine Karar Verilmiştir.

Bakmadan Geçme