Yaşam

Yaşam Haberleri

Meteorolojiden sıcaklık uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ'da sıcaklıkların mevsim normallerinin 10 ila 15 derece üzerine çıkabileceği bildirerek yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşları uyardı.

Elazığ'da martı ölümleri tedirginlik yaşattı

Elazığ'ın Ağın ilçesinde onlarca martının bir anda ölmesi paniğe neden oldu.

FHGC Başkanı Gürtürk'ten Başkan Şerifoğulları'na teşekkür

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkan Serkan Gürtürk, 10 Ocak 2023 tarihinde hizmete açılan ve yoğun ilgi gören Basın Müzesinin adının 'Gazeteci-Yazar Mehmet Topal Harput Basın Müzesi' olarak değiştirme kararından dolayı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'na teşekkür etti.

Elazığ'da duyarlı bir vatandaş, yola çıkan kirpiyi ezilmekten kurtardı

Elazığ'da duyarlı bir vatandaş, yola çıkan bir kirpiyi ezilmekten kurtardı.

Yılda 2 ay hasadı yapılan 'çiriş otu' tezgahtaki yerini aldı

Elazığ'da baharın gelmesiyle birlikte dağların yüksek kesimlerinde yetişen ve şifa kaynağı olarak bilinen 'çiriş otu' tezgahlardaki yerini aldı.

İşitme cihazları şirketi, Sakatlar Derneği Üyelerine destek için özel bir kampanya başlattı

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi ile bir işitme cihazları şirketi arasında yüzde 30'luk indirim protokolü imzalandı.

Nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüntülendi

Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altında olması nedeniyle koruma altında olan dağ keçileri, Palu Kalesi'nde görüntülendi.

Elazığ'a bahar geldi, koyun sürüleri otlağa indi

Baharın gelmesi ile birlikte Elazığ'da hayvanlar otlamak için yaylalara inmeye başladı.

Su kuyusu kazısında 2 metrelik yılan çıktı

Elazığ'da su kuyusu için kazı yapılırken toprağın dibinden çıkan yaklaşık 2 metrelik yılan paniğe neden oldu.

Köpeğin dron ile imtihanı gülümsetti

Elazığ'da bahçede bulunan bir köpek, üzerinde dron gezerken cihaza tepki göstererek, dakikalarca dronu yakalamaya çalıştı. Köpeğin o anları izleyenleri gülümsetti.

En anlamlı proje: 'Empati Parkuru' hayata geçirildi

Elazığ Hipodromu'nda bulunan Geri Dönüşüm Parkı, Tıbbi Aromatik Eğitim Parkı ve açık hava tiyatrosu gibi sosyal alanlara bir yenisi daha eklendi. Engelli bireylerin karşılaştığı zorlukları anlamak ve anlatmak için Empati Parkuru bugün düzenlenen törenle açıldı.

Başkan Alan, yeni seçilen belediye başkanları ile bir araya geldi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen isimleri ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Elazığ'da jandarma ekipleri öğrencilerle birlikte fidan dikti

Jandarmanın 185. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Elazığ'da jandarma ekipleri, öğrencilerle birlikte fidan dikti.

Elazığ'da dev etçil çekirge görüntülendi

Türkiye'de zaman zaman görülen, 20-25 santim boyunda olan Saga Ephippigera diğer adıyla Çağaboğan olarak bilinen çekirge Elazığ'da görüntülendi.

Elazığ'da dağ keçileri görüntülendi

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında olması nedeniyle koruma altında olan dağ keçileri görüntülendi.

Doğu'nun muzu 'ışkın' tezgahlarda yerini aldı

Beyin, tiroit, kalp, karaciğer dostu olan ve tam bir şifa deposu olarak anılan; Doğu'nun muzu diye adlandırılan 'ışkın', Elazığ'da tezgahlarda yerini aldı.

Isırığı bir insanı öldürmeye yetiyor: 2 metrelik engerek yılanı görüntülendi

Elazığ'dan Tunceli'ye geziye giden bir kişi, Türkiye'nin en zehirli 15 türünden biri olan koca engerek yılanını görüntüledi.

Elazığ'da yetim çocuklara anlamlı destek

81 İl 81 Arife Çiçeği Projesi çerçevesinde Danimarka'daki vatandaşların gönderdiği yardım kartları, Elazığ'da 84 çocuğa ulaştırıldı.

Elazığ Gençlik Merkezi, çocukların yüzünü güldürdü

Elazığ Gençlik Merkezi, Ramazan Bayramı süresince göçmen çocuklara yönelik ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretler de çocuklara oyuncaklar dağıtıldı.

Toplam 3492 haber.